LATIHAN PENGGUNAAN FROG VLE (VIRTUAL LEARNING ENVIRONMENT) – MURID DI BAWAH PROJEK 1BESTARINET TAHUN 2012 FASA 1 AMBILAN 1

Pengetua / Guru Besar
SMK Toh Muda Abdul Aziz, Sungai Siput (U)
SMK Datuk Haji Abdul Wahab, Sungai Siput (U)
SMK Muhibbah, Sungai Siput (U)
SMK Methodist, Sungai Siput (U)
SMJK Shing Chung, Sungai Siput (U)
SMK Raja Perempuan Kelsom, Kuala Kangsar
SMK Tun Perak, Padang Rengas
SM Vokasional, Padang Rengas
SJKC Tsung Wah, Kuala Kangsar
SJKT Gandhi Memorial, Kuala Kangsar
SJKT Ladang Gapis, Padang Rengas
(Surat Edaran JPN Perak (133))

Merujuk kepada surat J.Pel.Pk. (AM) 5110/7 Jld. 2 (28) bertarikh 19 Oktober 2012 . Sukacita dimaklumkan bahawa Jabatan Pelajaran Perak sedang melaksanakan ketetapan yang telah diputuskan oleh Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) untuk menyelaraskan Latihan Penggunaan FROG VLE bagi sekolah-sekolah terlibat di seluruh negeri Perak. Latihan fasa berikutnya akan melibatkan murid-murid terpilih dari sekolah yang telah siap dipasang rangkaian 1BestariNet.

Untuk makluman tuan, latihan tersebut akan dilaksanakan seperti ketetapan berikut:

Tarikh             :  31 Oktober 2012 (Rabu)
                                    Masa               :  8.00 pagi – 12.30 tengahari
                                    Tempat           :  PKG Talang
                                                               d/a SK Talang, Kuala Kangsar

Sehubungan itu, pihak tuan diminta mencalonkan nama 4 orang murid (keutamaan murid darid dari Tahun 5, Tingkatan 3  atau 4 ) yang mempunyai kemahiran ICT serta berupaya  menyebarluaskan penggunaan FROG VLE dalam kalangan murid di sekolah menyertai latihan ini dengan melengkapkan borang pencalonan yang dilampirkan.  Borang yang telah dilengkapkan hendaklah dikembalikan ke pejabat ini sama ada melalui faks atau emailkan kepada azmin.ariffin@moe.gov.my   sebelum 25 Oktober 2012.  (Borang Pencalonan FROG VLE - Murid (93))

Seorang guru dari sekolah tuan yang telah menghadiri Latihan Penggunaan FROG VLE Fasa 1 diminta untuk mengiringi murid-murid berkenaan menghadiri kursus ini. Guru pengiring diingatkan agar nenyediakan tugasan bagi murid-murid mereka sebelum mengiringi murid ke pusat latihan.

Sebarang pertanyaan tentang perkara ini bolehlah menghubungi En. Azmin bin Ariffin, Penolong PPD Kurikulum (Vokasional dan Teknik)  di talian 05 – 776 1184 atau 011 – 1119 4978.

Pegawai Meja FROG VLE Daerah