LATIHAN PENGGUNAAN FROG VLE (VIRTUAL LEARNING ENVIRONMENT) - MURID DI BAWAH PROJEK 1BESTARINET TAHUN 2012 FASA 1 AMBILAN 2

PERHATIAN DAN TINDAKAN
Guru Besar
SK Sungai Siput (U), Sungai Siput (U)
SK Kampung Muhibbah, Sungai Siput (U)
SK Methodist, Sungai Siput (U)
SJKC Sungai Buloh, Sungai Siput (U)
SJKC Shing Chung, Sungai Siput (U)
SJKC Simpang Jalong, Sungai Siput (U)
SJKT Mahathma Gandhi Kalasalai, Sungai Siput (U)
SK Menora, Kuala Kangsar
SK Sultan Idris II, Kuala Kangsar
SK Clifford, Kuala Kangsar
SK Datin Khadijah, Kuala Kangsar
SJKC Khiu Min, Padang Rengas
(Surat Edaran (176))

Sukacita dimaklumkan bahawa Jabatan Pelajaran Perak sedang melaksanakan ketetapan yang telah diputuskan oleh Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) untuk menyelaraskan Latihan Penggunaan FROG VLE bagi sekolah-sekolah terlibat di seluruh negeri Perak. Latihan fasa berikutnya akan melibatkan murid-murid terpilih dari sekolah yang telah siap dipasang rangkaian 1BestariNet.

Untuk makluman tuan, latihan tersebut akan dilaksanakan seperti ketetapan berikut:

Tarikh             :  1 November 2012 (Khamis)
                                    Masa               :  8.00 pagi – 12.30 tengahari
                                    Tempat           :  PKG Sungai Siput, d/a SK Sungai Siput,
                                    Pakaian           :  Pakaian Sekolah

Sehubungan itu, pihak tuan diminta mencalonkan nama 4 orang murid (keutamaan murid darid dari Tahun 5, Tingkatan 3  atau 4 ) yang mempunyai kemahiran ICT serta berupaya  menyebarluaskan penggunaan FROG VLE dalam kalangan murid di sekolah menyertai latihan ini dengan melengkapkan borang pencalonan yang dilampirkan bersama dengan surat edaran di atas.  Borang yang telah dilengkapkan hendaklah dikembalikan ke pejabat ini sama ada melalui faks atau emailkan kepada azmin.ariffin@moe.gov.my   sebelum 25 Oktober 2012.

Sebarang pertanyaan tentang perkara ini bolehlah menghubungi En. Azmin bin Ariffin, Penolong PPD Kurikulum (Vokasional dan Teknik)  di talian 05 – 776 1184 atau 011 – 1119 4978.