Kalendar 2014

April 2014
M T W T F S S
« Mar    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

PENGUMUMAN

Sila klik pada tarikh di kalendar untuk mendapatkan maklumat sepenuhnya                                                         Untuk paparan yang lebih baik sila guna mozilla firefox

PERPUSTAKAAN NEGARA MALAYSIA

Perpustakaan_Negara_Malaysia_logo

Login

PAUTAN PPD PERAK

bap

PPD BATANG PADANG

 

hip

PPD HILIR PERAK

 

kis

PPD KINTA SELATAN

 

 kiu

PPD KINTA UTARA

 

ker

PPD KERIAN

 

lms

PPD LARUT MATANG SELAMA

 

hup

PPD HULU PERAK

 

man

PPD MANJUNG

 

pet

PPD PERAK TENGAH

PAUTAN APLIKASI ONLINE

eprestasi

emis

eperolehanLOGO

e laporan bil

SKPK

mpm

SPPAT

SPPBS

.
Homestay
nbanner 5s ppdkk
hasrat pengarah

Wabak Denggi Daerah Kuala Kangsar Tahun 2013

Denggi

Pengetua Dan Guru Besar,

Sekolah-Sekolah Menengah Dan Rendah Kuala Kangsar.

Dimaklumkan bahawa wabak demam denggi kembali merebak di Daerah Kuala Kangsar.  Melalui Mesyuarat Jawatankuasa Wabak Derma Denggi Daerah Kuala Kangsar Bil.4/2013 pada 3 April 2013, dilaporkan kes demam denggi tertinggi mengikut mukim ialah di Sungai Siput(U) iaitu 31 kes.  Laporan terbaru bagi lokaliti wabak demam denggi terbaru ialah di Kampung Baru Liman Kati pada 25 Mac 2013 dengan kumulatif 3 kes dan jika tiada penambahan baru, wabak akan tamat pada 7 April 2013.

Sehubungan dengan itu, untuk makluman semua pihak (SM dan SR) wabak ini adalah terkawal melalui pencegahan awal yang telah diambil oleh Pejabat Kesihatan Daerah Kuala Kangsar.  Justeru itu, mohon semua sekolah (SM dan SR) di Daerah Kuala Kangsar mengambil langkah segera untuk bertindak mengatasinya dengan mengadakan aktiviti gotong royong, pemeriksaan premis aedes, aktiviti cari dan musnah, promosi kesihatan dan pengesanan kes secara aktif.  Pihak sekolah juga dipohon untuk menyediakan pelaporan untuk aktiviti ini dan dihantar ke Pejabat Pelajaran Daerah Kuala Kangsar untuk perhatian Unit HEM.

Kerjasama dan perhatian tuan dalam hal ini amatlah dihargai dan disanjung tinggi.

Sekian, terima kasih.

Unit Kemanusiaan

PPD Kuala Kangsar.

 

Mohon tindakan segera oleh SJK(C) Liman untuk memberi perhatian serius berkaitan Wabak Demam Denggi di Kg.Baru Liman Kati ( terdapat 3 lokaliti berhampiran sekolah yang terlibat dengan wabak ini ).  Mohon pihak sekolah mengadakan kempen Wabak Demam Denggi ( Ceramah, gotong royong, pemeriksaan dan cari dan musnah).